Pohon mlýnku na maso? Pomůže převodovka i frekvenční měnič

elektopřevodovky

Pohon mlýnku na maso lze řešit různými způsoby. Ruční pohon si své uplatnění nachází zejména v domácnostech. V řeznictví či provozech potravinářského průmyslu je však třeba již profesionální řešení pohonu. To je možné zajistit velmi efektivně pomocí převodovky, elektromotoru a případně i frekvenčního měniče.elektropřevodovky

Elektromotory a převodovky je možné využít v provozech různého typu. Menší elektromotory a převodovky si své využití nacházejí iv gastro provozech a potravinářství. Elektropřevodovka je cenově dostupným řešením, jak zajistit pohon grilu, kotlů nebo i mlýnků na maso. Zaměřme se na všechny aspekty tohoto typu pohonu, vysvětlíme vám jeho specifika a také ty nejdůležitější výhody.

Převodovka na mlýnek na maso – jaké by měla mít parametry?

Převodovky jsou dostupné v různých provedeních. Od kompaktních s omezeným počtem otáček až po velké průmyslové převodovky na ty nejnáročnější aplikace. Právě ty kompaktní převodovky jsou vhodné například i na pohon mlýnku na maso. Před výběrem si třeba důkladně určit prostorové podmínky a způsob napojení na mlýnek.

elektropřevodovkyPřevodovky vhodné pro tento účel jsou vyráběny s dutými nebo plnými hřídeli, který může být umístěn na různé strany. V praxi stačí, pokud má převodovka na mlýnek na maso výstupní otáčky na úrovni 90 ot./min. Optimální výstupní výkon je na úrovni od 0,55 kW do 1,1 kW, vyšší výkon je při mlýncích na maso jen těžko využitelný.

Je při pohonu masomlýnku potřebný i frekvenční měnič?

Frekvenční měnič je k sestavě převodovky a elektromotoru pohánějícího mlýnek na maso zajímavým doplňkem. Umožní vám efektivnější ovládání celé sestavy a zejména, plynulou regulaci otáček elektromotoru a převodovky. Frekvenční měnič šetří energii, pomáhá plánovat provoz a navíc přispívá k šetření jednotlivých komponent.

Toto však zdaleka nejsou jediné výhody použití frekvenčního měniče. Náš tým odborníků v Kelheim vám při výběru pohonu masomlýnku velmi ochotně poradí a najde pro vás to nejlepší řešení. Více informací na stránce https://www.kelheim.cz/.

You Might Also Like