Šnekové převodovky využitelné s třífázovými motory a jejich záběh od VYBO Electric

převodovky

Šnekové převodovky jsou hojně využívány v průmyslu a je to zejména díky vyváženým parametrům a velmi příznivé ceně. Tento typ převodovek je často kombinován s třífázovými asynchronními elektromotory, se kterými vytváří vysoce účinný zdroj pohonu. Zjistěte, jak se dají využít šnekové převodovky v průmyslu a s čím počítat při zahájení provozu.

snekove převodovky
Sklad převodovek

Šneková převodovka je ideální volbou všude tam, kde potřebujete vyřešit pohon strojů a zařízení. Vhodná je i tam, kde vzhledem k nízké otáčky a požadovaný točivý moment nestačí pouze elektromotor. Velmi často jsou tak v rámci průmyslu kombinované šnekové převodovky s třífázovými asynchronními motory. Využívají se v celé řadě aplikací, zejména těch s pomalým nebo středním stupněm rychlosti. Zároveň jsou ideální volbou i na pohon zvedacích zařízení.

Uvedení šnekové převodovky do provozu a zaběhnutí

snekova elektropřevodovka
ŠNEKOVÁ PŘEVODOVKA WGM 025

Po zvolení parametrů a následném dodání šnekové převodovky následuje jejímontáž, kterou by měla provádět náležité vyškolená osoba. Po montáži je třeba důsledně zkontrolovat těsnost převodovky a náplně. Každá šneková převodovka si po uvedení do provozu zaslouží důkladné zaběhnutí. V této souvislosti pouze uveďme, že šnekové převodovky jsou bezprostředně po výrobě otestované bez zátěže a proto byste měli prvních několik desítek hodin provozu zvyšovat zátěž postupně.

Po zprovoznění převodovky si všímejte zda nedochází k přehřívání a nadměrným vibracím. V závislosti na konkrétním provedení převodovky platí, že povrchová teplota by neměla překračovat hodnoty 70-80 ° C. Přesnou hodnotu si ale vždy ověřte u dodavatele šnekové převodovky. Platí, že během záběhu převodovky je třeba citlivější zacházení, zpravidla už ale po 200-300 hodinách provozu převodovka zcela dosáhne své parametry.

V případě jakýchkoliv dotazů ohledně elektropřevodovek, elektromotorů a frekvenčních měničů mají všichni naši zákazníci k dispozici náš odborný tým, který je vždy připraven pomoci.


Hledáte více informací? Navštivte následující odkazy:

http://forums.jjrobots.com/member.php?action=profile&uid=55566
https://www.funnyordie.com/users/elektrovybocz

You Might Also Like