Montážní vyhotovení třífázových elektromotorů řady AL

elektromotor

Třífázové elektromotory VYBO Electric s hliníkovou kostrou si můžete vybrat v různých montážních provedeních. Důkladným výběrem toho správného provedení se vyhnete problémům při montáži. Montážních provedení je až 5 a při výběru elektromotoru doporučujeme dobře zvážit způsob, jakým bude elektromotor namontován. Připravili jsme pro vás několik tipů k montáži elektromotorů VYBO Electric řady AL.

elektromotor 1,5kw
Elektromotory s krytím IP 55

Hned na úvod zmiňme, v čem jsou třífázové elektromotory série AL specifické a díky čemuž vám zajistí spolehlivý provoz na dlouhá léta. Základem těchto elektromotorů je hliníková konstrukce s žebrováním pro účinné chlazení, zesílené ložiska a kvalitně zpracované kryty. Díky své konstrukci se tyto elektromotory již ve svém standardním provedení mohou pochlubit krytím IP55.

Dvoupólové elektromotory řady AL

Elektromotory VYBO Electric řady AL jsou dostupné s různými výkony. Jako příklad vyberme dvoupólové elektromotory AL s výstupem 2 800 ot./min. Z této kategorie si můžete vybrat elektromotor 1,5 kW vhodný pro malé aplikace, kde jsou vyžadovány vyšší otáčky. Vhodnou alternativou, zejména pokud potřebujete větší výkon či o něco vyšší účinnost je elektromotor 2,2 kW. Pro ještě náročnější je skvělou volbou elektromotor 7,5 kW, který se vyznačuje účinností při 60 Hz až na úrovni 90,2.

Jaké montážní provedení upřednostnit?

Vraťme se nyní k typům montážních provedení. Vybrat si totiž můžete kromě standardního patkového i přírubové, kombinaci patky a příruby, malou přírubu, resp. patky a malou přírubu. Bez ohledu na to, které provedení si vyberete, na úpravu a doručení elektromotoru nebudete dlouho čekat. Všechny tyto vyhotovení máme totiž skladem, a tak se postaráme o bezkonkurenčně rychlé dodání.

elektromotory montazPřed výběrem montážního vyhotovení ještě jeden tip. Zvažte, jakým způsobem bude elektromotor namontován a jakým způsobem bude zajišťovat pohon. Umístění vyberte tak, aby byl elektromotor na rovném stabilním povrchu a zároveň, aby kolem elektromotoru proudil vzduch. Po správné montáži nebude docházet k vibracím elektromotoru a ani k přehřívání.


Další zajímavé novinky ze světa elektromotorů najdete na:

https://www.deerhuntersclub.com/forums/members/20887.html
https://clyp.it/user/ywwthkea

You Might Also Like